Ernst van de Boxemerdyk

Ernst van de Boxemerdyk is een gestroomde boxer reu. Hij is geboren op 31 mei 2009 bij de kleine boxerkennel van P.H.Stockmann in het Friese dorpje Boksum. De vader van Ernst is Whatever Amigo van Rusticana en de moeder is Annabel Aimey van de Boxemerdyk.

Ernst heeft op diverse hondenshows de beoordeling Uitmuntend gekregen en heeft de nodige medische onderzoeken gehad. De eindbeoordeling van het HD-onderzoek is HD-B en bij het hartonderzoek de hoogste beoordeling, 0: geen of minimale cardiovasculaire veranderingen.

Ernst is een echte boxer, hij is sociaal en lief voor kinderen. Het is een actieve, nieuwsgierige hond, maar hij kan ook goed de hele dag alleen thuis zijn, als hij maar voldoende bewegingsruimte heeft en afleiding. Verder is het een atleet, mooi gespierd en een echte hardloper met een uitstekend uithoudingsvermogen. Dit alles geeft een geweldige gezinshond, lief voor kinderen en andere honden en hij heeft met katten ook geen probleem. De katten wel vaak met hem, maar dat is dan weer een katteneigenschap.

009